W jakich kosmetykach można spotkać olej makadamia?

Olej makadamia staje się coraz bardziej popularny dzięki bogactwu witamin, które się w nim znajdują. Witaminy A, B,E oraz obecność kwasów wchodzących w skład naszej skóry działa odżywczo i regenerująco. Z cudownych właściwości oleju można skorzystać dzięki stosowaniu kosmetyków, które oparte są o tą substancję.


Gdzie więc można znaleźć olej makadamia?


Z jakimi problemami radzi sobie olej makadamia?


W kosmetologii olej wykorzystywany jest w pielęgnacji wrażliwej i suchej skóry. Nie należy zapominać, że likwiduje również zaczerwienienia oraz podrażnienia. Można go spotkać w kompleksowych terapiach przygotowywanych przeciwko starzejącej się skórze. Udowodnione działanie antyoksydacyjne spowalnia procesy starzenia się skóry i komórek, dzięki czemu kosmetyki, które są wzbogacone w olej makadamia działają przeciwzmarszczkowo. Wieloletnie badania wykazały, że jest bezpieczny dla wrażliwej i alergicznej skóry. W przypadku problemów z cellulitem i rozstępami (powstającymi w trakcie lub po ciąży) można także po niego sięgnąć, by skutecznie poradzić sobie z uporczywymi problemami. Ponadto staje się coraz częściej składnikiem kremów i olejków przeciwsłonecznych, ponieważ zwarta w nim witamina E jest naturalnym filtrem i chroni skórę przed nadmiernym promieniowaniem UV.


Zobacz również

Często polecane są peelingi solne

odbicie a skóra
Opracowanie: Arild Finne Nybø
Zaczerpnięte z: http://www.flickr.com
O wygląd naszej skóry można dbać na wiele sposobów. Mamy szansę oddziaływać na nią od wewnątrz, poprzez to co jemy i ile jemy, ale również możemy w nią wklepywać różnego rodzaju kremy. Co więcej do wyboru mamy również różnego rodzaju peelingi, które połączone z masażem mogą dawać niesamowite efekty, więc z pewnością powinniśmy się dokładniej przyjrzeć temu, co możemy tutaj wybierać, tak abyśmy mieli pewność, że zagwarantujemy naszej skórze odpowiednie zabiegi, niezbędne do jej prawidłowego wyglądu.


Kosmetyki Organique
Opracowanie: Organique
Zaczerpnięte z: http://www.organique.pl/


Olej makadamia dostępny jest w czystej postaci - można go kupić w aptece i stosować samodzielnie bądź dodawać do ulubionych kosmetyków albo przygotowywać własnoręcznie kosmetyki, w których składzie się znajdzie. Dermatolodzy polecają go do maseczek, żeli, lotionów, kremów, kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci.


Można go także spotkać w preparatach do demakijażu oraz w odżywkach do włosów - zapobiega ich łamaniu i rozdwajaniu. Jednak przede wszystkim na olej makadamia swoją uwagę powinny zwrócić osoby starsze, o skórze dojrzałej, ponieważ doskonale radzi sobie z oznakami starzenia i potrafi cofnąć powstałe zmarszczki. Szukaj go w sklepach z biokosmetykami w sieci!
2017/01/27, 11:02:24
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.